SDE aseesimehe Kajar Lemberi sõnul informeeris erakonna esimees Jevgeni Ossinovski juhatust sellest, et IRL ja Reformierakond on kokku leppinud esitada Juhan Parts Euroopa Kontrollikoja kandidaadiks ning on küsinud sellele SDE toetust. Ossinovski küsis juhatuse liikmete arvamust.

"Arutelu oli tuline ja mitmed küsimused, mida ka ajakirjandus on esitanud, vajavad vastamist. Loomulikult räägiti palju Juhan Partsi ministriks oleku ajal punutud finantseerimisskeemidest, mis on tänaseks viinud Estonian Airi tegevuse lõpetamise ja pankrotiprotsessini," kommenteeris Lember.

"Aga see ei olnud ainus teema - on hästi teada fakt, et ministriks oleku ajal surus Parts läbi ka Eesti Energia kahtlase investeeringu, mis ripub praegu ettevõttel kivina kaelas," lisas Lember.

Partsi kandidatuuri kasuks räägib tema sõnul fakt, et Reformierakond ja IRL toetavad teda veendunult, kuid lõpuks peab valitsus tegema konsensusliku otsuse.

"Tänasel SDE juhatuse koosolekul toimunud arutelu tulemusena saab teha järelduse, et teema vajab täiendavat arutelu nii erakonnas kui ka avalikkuses, kuid eelkõige valitsuses. Lõpuks peab konsensusliku otsuse tegema valitsus ja meie soov on, et kokkuleppele jõutakse lähinädalate
jooksul," nentis Lember.