"Tervitame Tallinna TV otsust võtta omaks ajakirjanduseetika normid ning liituda ajakirjanduse eneseregulatsiooni organi pressinõukoguga," vahendas valitsuse meedianõunik Helin Vaher kommunikatsioonibüroo otsust.

"See ei lahenda põhiküsimust, milleks on Tallinna TV rahastamine linnaelanike maksudest," leidis valitsuse kommunikatsioonibüroo. "Samas annab see lootust, et kanali sisu muutub tulevikus tasakaalukamaks. Teadupärast annab Tallinna TV liitumine pressinõukoguga võimaluse nende sisu suhtes kaebusi esitada ning kanal on kohustatud pressinõukogu otsustega arvestama."

Tulenevalt Tallinna TV liitumisest pressinõukoguga on nad valitsuse kommunikatsioonibüroo kinnitusel taas oodatud valitsuse pressikonverentsile.

Peaminister Taavi Rõivas otsustas juunis, et Tallinna TV-d enam valitsuse pressikonverentsile ei lubata, kuna tema hinnangul oli tegu avaliku raha eest tehtava propagandakanaliga.

Eilsel valitsuse pressikonverentsil möönis Rõivas aga, et TTV-l oleks võimalus valitsuse pressiruumi tagasi pääseda juhul, kui nad pressinõukogusse kuuluksid.