Esmaspäeval kinnitatud uue kontseptsiooni kohaselt tuleb riigireservi moodustamisel lähtuda julgeolekuasutuste koostatud ohuprognoosist ning ministeeriumide riskianalüüsidest tulenevatest reaalsetest ja mõõdetavatest ohtudest, teatas valitsuse pressiesindaja.

Visiooni kohaselt tuleb luua tegevusvaru, mis moodustub senise julgeolekuvaru ja ettevõtja tegevusvaru baasil. Tegevusvaru saab olema riigi operatiivteenistuste, elutähtsate valdkondade ja kriitilise infrastruktuuri materiaal-tehniline varu, mis võetakse elanikkonna turvalisuse ja infrastruktuuri tegevuse tagamiseks kasutusele hädaolukorras.

Valitsus kiitis riigireservi arengustrateegia visiooni heaks ja tegi valitsuse kriisikomisjonile ülesandeks töötada visiooni alusel 1. novembriks 2004 välja riigireservi arengustrateegia, mis sisaldab ettepanekuid riigireservi puudutava seadusandluse korrastamiseks ning terminoloogia ühtlustamiseks. Samuti peab strateegia sisaldama ettepanekuid tegevusvaru finantseerimise skeemida ja vastavate kohustuste ministeeriumide eelarvesse võtmise kohta.