Valitsuse pressiesindaja ütles BNS-ile, et lõplikult peab selle vormistama valitsuse istung.

Ettepaneku Stephanosele Eesti kodakondsus anda tegi regionaalminister Jaan Õunapuu. Õunapuu ütles neljapäeval ajakirjanikele, et Stephanose tegevus õigeusu kiriku probleemide lahendamisel väärib tunnustust. Ministri sõnul avaldas Stephanos ise soovi Eesti kodanikuks saada.

Praegu on Stephanosel Kreeka kodakondsus. Õunapuu sõnul peab Stephanos Eesti kodanikuks saades Kreeka kodakondsusest loobuma ja metropoliit on selleks ka valmisolekut avaldanud.

Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Stephanos Charalambidis sündis 29. aprillil 1940 Zairis, toonases Belgia Kongos Küprose kreeklaste perekonnas.

Saanud stipendiumi, alustas ta meditsiiniõpinguid Louvani ülikoolis Belgias, kuid otsustas hiljem hakata teenima kirikut.

1960. aastal astus ta Pariisi Saint-Serge’i õigeusuteoloogia instituuti, kus kaitses magistritöö diakonaadi teemal. 1963.aastal sai temast diakon ja 1968. aastal preester ning tema hooleks jäid kõige vaesemad kogudused väljaspool Pariisi. 1972. aastast oli ta piiskopi peavikaar Marseille’s ja Lõuna-Prantsusmaa piiskopkonnas.

Jaanuaris 1987 valis Konstantinoopoli patriarhaadi sinod Stephanose piiskopiks ja 25. märtsil pühitseti ta ametisse tööks Lõuna-Prantsusmaal. Samal aastal külastas ta esmakordselt Eestit, mille apostlik-õigeusukiriku metropoliidiks pühitseti ta 21. märtsil 1999.