Siseminister Ken-Marti Vaher põhjendas ettepanekut vajadusega tuua riigivalitsemisesse rohkem teaduslikku kogemust ning sellel põhinevat uut lähenemist. „Kuna tulemusliku juhtimise eelduseks on teaduspõhisus ja tugev analüüsivõime, siis olen seisukohal, et senine asekantsler Leif Kalev suudab uuele tasemele viia siseministeeriumi valitsemisala toimimise tervikuna," sõnas Vaher.

„Kui asusin korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsleri ülesannetesse, tõstsin esile läbimõeldud poliitikakujundamise ja juhtimise olulisust. Nii on ka kantsleri ülesannetesse asumisel. Meil oli ja on siseministriga ühine arusaam, et tulemusliku juhtimise eelduseks on teaduspõhine lähenemine ja analüüsivõimekus,“ ütles Kalev.

Leif Kalev asus 2001. aastal tööle Tallinna ülikooli projektijuhina. 2006. aastast asus ta vedama Tallinna ülikooli riigiteaduste osakonda ja alates 2008. aastast on olnud ametis riigiteaduste instituudi direktorina.

2006. aastal kaitses Kalev Tallinna ülikoolis doktorikraadi riigi- ja poliitikateadustes. 2012. aasta kevadel valiti ta Tallinna Ülikooli professoriks. Sama aasta 16. juulil asus Kalev tööle siseministeeriumi korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsleri kohusetäitjana, jätkates ühtlasi tööd ka ülikoolis.

Siseministeeriumi päästepoliitika asekantsleri kohusetäitjana jätkab tööd Hannes Kont, sisejulgeoleku poliitika asekantslerina Erkki Koort. Varade asekantsler on Lauri Lugna.

Siseministeeriumi eelmine kantsler Tarmo Türksoni suundus tööle Teabeametisse ning tema viimane tööpäev ministeeriumis oli eelmise aasta 31. oktoober.