Eestis on 22. novembri seisuga 4356 HI-viiruse kandjat ja 66 aidsihaiget. 2003. aastal registreeriti 840 HI-viirusega nakatunud Eesti inimest ning käesoleva aasta lõpuks prognoositakse 750 uut nakatunut, on kirjas meediale saadetud läkituses, millele on alla kirjutanud kõik Juhan Partsi kabineti ministrid.

Need hirmuäratavad numbrid jäävadki pelgalt numbriteks, kui inimesed ei teadvusta, et aidsistatistika puudutab Eestis igaühte, nendib valitsus. „Need numbrid märgivad meie kaasmaalasi, lähedasi, pereliikmeid, sõpru. Eesti on nii väike, et võiks öelda: kogu Eesti on aidsi riskirühm, mitte ainult üks või teine sotsiaalse grupi, ühenduse, seksuaalse sättumuse või eluviisi esindaja.”

”Täna, ülemaailmsel aidsi vastu võitlemise päeval, pöördume koolide ja õpetajate, perede ja lapsevanemate, kodanikeühenduste, kõigi Eesti elanike poole, et panna südamele: meie kõigi kohus on hoida ennast ja oma lähedasi nakatumast,” kirjutavad ministrid. „Tahame rõhutada, et iga elu on eriline ning ühtlasi tunnustada organisatsioone ja üksikisikuid, kes pingutavad, abistamaks juba nakatunuid.”

Valitsus soovib tänada kõiki, kes tegutsevad ja on tegutsenud aidsi ennetamiseks. “Aids on oht, mida peame meeles pidama iga päev. Väike Eesti ei saa lubada endale hoolimatust,” on kirjas üleskutses.

Avaldusele on alla kirjutanud Juhan Parts, Toivo Maimets, Ken-Marti Vaher, Jaak Jõerüüt, Villu Reiljan, Urmas Paet, Andrus Ansip, Ester Tuiksoo, Taavi Veskimägi, Margus Leivo, Marko Pomerants, Kristiina Ojuland, Jaan Õunapuu ja Paul-Eerik Rummo.