See aga tähendab, et need inimesed ja institutsioonid, kes on 1990. aastate algusest peale saartel biosfääri kaitsmisega tegelenud, on tühja tuult tallanud ja enam kui aasta sisuliselt väljaspool seadust tegutsenud, kirjutab Oma Saar.

Hiiu maavalitsuse nõunik ja Eesti Saarte Kogu esimees Reet Kokovkin ütles Oma Saarele, et tegemist on taas märgiga sellest, et pealinnas tõmmatakse järkjärgult maha kõik võimalusel saartel elamiseks ja tegutsemiseks.

“Me avastasime enam kui aasta tagasi kehtima hakanud valitsuse määruse, mis biosfääri kaitseala määruse kehtetuks tunnistas, täiesti juhuslikult ning ei maavalitsust ega ka BKA-ga seonduvaid projekte vedavaid mittetulundusühinguid pole mitte keegi informeerinud” rääkis Kokovkin.

Lääne-Eesti saarestiku bio-sfääri kaitseala loodi 1989. aasta veebruaris UNESCO programmi “Inimene ja biosfäär” alusel, mille sisuks on loodusväärtuste (liigid, ökosüsteemid, maastikud jne) jätkusuutlik kestmine, kultuuriruumi püsimine, inimeste heaolu kasv ja ühiskonna terviklikkus.