Praeguse korra kohaselt tuleb Lätist, Leedust või Soomest Eestisse tulles jääda 14 päevaks eneseisolatsiooni, kui vastava riigi koroonaviirusesse nakatumise määr 100 000 elaniku kohta on 25 või rohkem.

Täna heaks kiidetud muudatuse kohaselt on Lätist, Leedust ja Soomest saabujad teatud juhtudel eneseisolatsioonist vabastatud ka siis, kui nende riikide nakatumismäär tõuseb üle 25. Neist riikidest Eestisse saabujad ei pea jääma kaheks nädalaks eneseisolatsiooni, juhul kui nad tulevad siia töötamiseks, õppimiseks, tervishoiuteenuse saamiseks, perekondlike sündmuste puhul või transiidi eesmärgil ning neil pole haigussümptomeid ega teadaolevat kokkupuudet nakkushaigega.

Muudatus hakkab kehtima 28. septembril.

Teistest Euroopa Liidu ning Schengeni ala riikidest Eestisse reisimisel sõltub eneseisolatsiooni kohustus sellest, milline on konkreetses riigis koroonaviirusesse nakatunute suhtarv. Nendest riikidest tulijatele ei rakendu jätkuvalt liikumisvabaduse piirang siis, kui riigi viimase 14 päeva nakatumismäär 100 000 elaniku kohta jääb vahemikku 16–17,6 ega ole kahe viimase nädala jooksul kasvanud.