Leinapäeval heiskavad Eesti lipu leinalipuna riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Valitsus kutsub ka kõiki teisi ühinema leinaga ja heiskama leinalipud.


Peaminister kutsus homseks hommikuks kokku ka valitsuse erakorralise istungi, kus siseminister ja sotsiaalminister annavad valitsusele ülevaate õnnetuse asjaoludest. Valitsuse erakorraline istung algab kell 10.

Haapsalu väikelastekodus puhkenud tulekahjus hukkus Lääne-Eesti päästekeskuse esialgsetel andmetel kümme last.

Üleriigilisel leinapäeval langetatakse Eesti lipp poolde masti riigikogu, vabariigi valitsuse, riigikohtu, kohtu, riigikontrolli, õiguskantsleri, ministeeriumi, Eesti Panga, Eesti välisesinduse, maavalitsuse, kohaliku omavalitsusorgani hoonel ja piiripunktis, koolipäevadel ka põhikooli, gümnaasiumi, kutseõppeasutuse, rakenduskõrgkooli ja ülikooli hoonel. Eesti lipp heisatakse leinalipuna Pika Hermanni torni, riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutuse ja avalik-õiguslikud juriidilise isiku asukoha hoonele.

President Toomas Hendrik Ilves kutsus pühapäeval hukkunute lähedastele edastatud kaastundeavalduses kõiki mälestama hukkunuid ja langetama esmaspäeval lipud kogu Eestis.

Kaastundeavalduse tegi ka riigikogu esimees Ene Ergma. "Tänane pühapäev muutus ühtäkki mustaks leinapäevaks, kui saime teate Haapsalu
väikelastekodus toimunud tulekahjust, kus hukkus palju kaitsetuid lapsi. Kodu, mis pidi olema turvaline, viis hoopis neilt lastelt elu.

Mälestame hukkunud lapsi südamevaluga. Meie sügav kaastunne kõigile
tuleõnnetuses hukkunud laste lähedastele."

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on täna Haapsalus juhtunu kohutav tragöödia.

„Meie peamine ülesanne praegu on toetada nii hukkunute omakseid kui teisi kannatada saanuid. Oleme valmis nii rahaliseks kui kõikvõimalikuks muuks abiks, mida vajatakse,“ ütles minister. Pevkur lisas, et tänab Haapsalu linna ja kõiki teisi abipakkujaid, kes on andnud oma panuse päästetöödesse.

Haapsalu väikelastekodus pühapäeval puhkenud tulekahjus hukkus Lääne-Eesti päästekeskuse esialgsetel andmetel kümme last.