Vaher nimetatakse PPA peadirektoriks määratud ajaks 2. maist 2013. aastal kuni 1. maini 2018. aastal, on kirjas valitsuse istungi kommenteeritud päevakorras.

Eelmine politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt lahkus teenistusest 28. veebruaril 2013. aastal.

Riigikogu õiguskomisjon otsustas 15. aprilli 2013. aasta istungil ühehäälselt toetada Elmar Vaheri kandidatuuri PPA peadirektori ametikohale.

Samuti arutab valitsus välismaalaste seaduse muutmist. Eelnõuga soovitakse soodustada nende välismaalaste Eestisse saabumist ning lühiajaliselt Eestis viibimist või elama asumist, kes panustavad Eesti ühiskonna arengusse. Eelkõige nähakse nende isikutena tippspetsialiste, teadlasi, õppejõude ja välisüliõpilasi.

Tippspetsialist on eelnõu kohaselt mis tahes valdkonnas erialast ettevalmistust omav välismaalane. Võimaldamaks tippspetsialistil Eestis tööle asuda, näeb eelnõu ette elamisloata Eestis lühiajalise töötamise võimaluse, ning nende tööle asumise alates lühiajalise töötamise registreerimise päevast. Samuti saab tippspetsialist taotleda elamisloa töötamiseks lihtsustatud korras siseriiklikult ning Eesti töötukassa loa nõuet täitmata.

Välisüliõpilaste osas tehtavate muudatuste eesmärgiks on lihtsustada Eestisse doktori-, magistri- või bakalaureuseõppesse asumist.

Tippspetsialistide ja välisüliõpilaste Eestisse asumise soodustamiseks nähakse ette ka nende pereliikmetele lihtsustatud korras Eestis elama asumise võimalused.

Seadus on planeeritud jõustuma 2013. aasta 1. septembril.