Riigikogu kultuurikomisjon andis ühendatud avalik-õigusliku ringhäälinguorganisatsiooni loomisele omapoolse toetuse detsembris. Ühendamise pakkus välja ka audiitor- ja konsultatsioonifirma KPMG uuring, milles väljapakutut kavas arvestatakse.

Rahvusringhäälingu moodustamise näeb ette kolme ministeeriumi ja ringhäälingunõukogu esindajaist moodustatud töörühmas valminud tegevuskava aastani 2007. Rahvusringhäälingu loomine on sees ka juba paari aasta eest riigikogu heakskiidu saanud arengukavas.

Ka Res Publica, Reformierakonna ja Rahvaliidu koalitsioonilepe näeb ette uue rahvusliku tele- ja raadiorganisatsiooni tekke praeguse ETV ja ER-i asemele. Ette nähakse arengukavas ka 2007. aastaks uue tele- ja raadiomaja ehitamist. See läheb plaanide kohaselt maksma 125 miljonit krooni.

Lisaks käsitleb kava ka ETV-le aasta pärast digitaalse kanali loomist, raadioprogrammid on plaanis digitaliseerida 2006. aastal.

Valitsuse pressiesindaja ütles BNS-ile, et neljapäeval otsustati, et kultuuriminister Urmas Paet loob käskkirjaga ühendamist ettevalmistava töörühma, kuhu hakkavad kuuluma rahanduseksperdid ja juristid. Valitsuse poolt protsessi koordineerima hakkav töörühm tegutseb koos ringhäälingunõukogu ühinemiskomisjoniga.

Pressiesindaja lisas, et ETV ja ER-i tegevuskulude osas tuleb saavutada kindel rahastamine eelarvestrateegia kaudu, viimane valmib aprillis-mais. Ühekordsete suurte investeeringute osas otsitakse ka muid variante, sealhulgas erakapitali kaasamist.