Peaminister Andrus Ansip ütles pärast kärpekohtumist, et lootis kõnelustelt rohkem. "Oleks võinud kaugemale jõuda," ütles ta "Aktuaalsele kaamerale".

Valitsus jõudis Ansipi sõnul kokkuleppele mittemaksuliste tulude suurendamises 2,3 miljardi krooni ulatuses. Ansip lisas, et selle sees pole mitte ainult mittemaksulised tulud, vaid töölepinguseaduse muudatustega kavatsetakse eelarve positsioone parandada 1,1 miljardi võrra.

"See töölepinguseaduse temaatika oli täna jälle peamine küsimus, mille üle me arutasime, " ütles peaminister. On suur vahe, kas maksta koondatutele töötukassast aastas üks, kaks, kolm või halvima stsenaariumi järgi neli miljardit krooni aastas, rääkis ta.

Otsustati luua kõikide erakondade esindajatest töörühm, kes hakkab tegelema töötuhüvitiste küsimusega.

Täna pandi paika, et kõikide ministeeriumide ametnike, seal hulgas ministrite ja peaministri palk väheneb 8 protsenti. Ansip rõhutas, et 8-protsendiline kärbe puudutab ainult ministeeriumitöötajaid, mitte kaudselt riigikassast palka saavaid inimesi. On suur vahe, kas kärpida alampalka saava inimese palka või ministri palka, rääkis ta.

Kokku peavad ministeeriumid aastaga kärpima oma eelarvest 11,8 protsenti ehk teisel poolaastal 5,9 protsenti.

Valitsus tahab mais kokku saada 5,5 miljardi kroonise teise negatiivse lisaeelarve, mille eesmärgiks on mahtuda kolme protsendi valitsussektori eelarvedefitsiidi raamesse.