Täna lükati vägagi konkreetselt ümber rahva seas tekkinud ja levitatud väärarusaam justkui valitsus plaaniks üleüldist alkoholikeeldu. Seda ei ole kavas.

Küll aga kogunesid eriolukorra reegleid kehtestavad ministrid õhtul uuesti, et mõelda, kas baarid, kohvikud ja teatud poed vajavad täpsemaid ettekirjutusi suure hulga inimeste kogunemise välistamiseks. Varem on kinni pandud lõbustusasutustest veekeskused, spordisaalid ja mängupõrgud.

Delfile teadaolevalt on jätkuvalt silmapiiril võimalus, et valitsus kehtestab öiste pubides ja baarides sumistamise vältimiseks näiteks mingisugused kellaajalised alkoholi müügipiirangud, mis on olemas iseenesest juba praegu.

Esialgu aga ei olevat plaanis päris drastilisi meetmeid, et kõik kohvikud, söögikohad, restoranid lihtsalt suletakse. Küll aga võidakse nende puhul nõuda täiendavaid desinfitseerimismeetmeid ja on ka olnud mõtteid külaliste vaheliste distantside määramiseks.

Need küsimused on arutuse all koos laiemat kaubandust puudutavate teemadega just täna õhtul.

Peaminister Jüri Ratas kinnitas pealelõunasel koroonakriisi valitsuskomisjoni pressikonverentsil arutelu toimumist vastates Delfi küsimusele, mis saatus on poode ja kohvikuid ootamas.

„Poed ja kohvikud on hetkel avatud, [täna] õhtul arutame edasi laiemalt kaubandust, erinevaid sektoreid , kas seal teha erinevaid meetmeid, lahtioleku aegasid piirata või kas üldse teatud kauplused peaksid olema suletud,“ heitis Ratas valgust käimasolevatele diskussioonidele.