"Valitsus on ühel meelel, et Eesti Rahva Muuseumi uus maja tuleb ehitada ja see tuleb ehitada Tartusse, Raadile. Valitsus tegi ettepaneku Kultuurkapitali nõukogule suunata kogu riiklikult tähtsate kultuuriehitiste rajamise raha Eesti Rahva Muuseumi ehitamiseks. Lisaks andis valitsus rahandusministeeriumile ülesande otsida täiendavaid lahendusi valitsussektori eelarve tasakaalustamiseks," ütles Delfile valitsuse kommunikatsiooni direktor Liina Kersna.

Muusika- ja Teatriakadeemia põhjendatud mahus teise järgu ehitamine saab lahenduse Euroopa struktuurifondide baasil.

Lisaks otsustas valitsus, et kahe nädala pärast esitavad kultuuriminister, regionaalminister ning haridus- ja teadusminister üheskoos valitsusele ettepaneku, kuidas jagada Eesti Rahva Muuseumile planeeritud euroraha.

Valitsus jätkab teema arutelu pärast rahandusministeeriumi majandusprognoosi valmimist aprillis.

Eesti Rahva Muuseumi uue hoone ehitamiseks, sisustamiseks ja näituste rajamiseks on vaja investeerida kokku ligi 78,5 miljonit eurot.

Aastatel 2007-2011 on Eesti Rahva Muuseumi projekti ettevalmistamiseks eraldatud ligi 9,3 miljonit eurot. Valminud on ehituse tööprojekt, reostusest ja nõukogude armeest maha jäänud hoonete varemetest on puhastatud ligi 40 hektari suurune territoorium.