Tasandusfondist saab sellel aastal toetust 226 omavalitsusest 183 ning eraldatud summast ligikaudu kolmveerandi saavad Lõuna- ja Kirde-Eesti ning veerandi Kesk- ja Lääne-Eesti linnad ja vallad. Kõige enam panustatakse avalike teenuste kättesaadavuse tagamiseks mõeldud raha Narva, Kohtla-Järve ning Tartu linnadesse, vastavalt 10,7, 4,9 ja 2,8 miljonit eurot. Ühe elaniku kohta saavad suuremad summad Piirissaare ja Peipsiääre vallad ning Kallaste linn, vastavalt 343, 281 ja 248 eurot elaniku kohta.

Toetusfondi 231 miljonist eurost läheb 201 miljonit eurot erinevateks hariduskuludeks, nagu õpetajate palk, põhikooliõpilaste koolilõuna ning õppevahendid. Sealhulgas eraldatakse uue toetusena 4,6 miljonit eurot tugisüsteemide ja õpiabirühmade toetuseks. 2011. aastal suurendati õppevahendite toetust 20 protsenti ning võimaldatakse töövihikute soetamist riigi raha eest sellest aastast ka gümnaasiumiõpilastele. Kõige enam ehk 54 miljonit saab hariduskulude katteks Tallinn, 17 miljonit eurot eraldatakse Tartu linnale ning 8,1 miljonit eurot Pärnu linnale.

Omavalitsuste makstavate toimetulekutoetuste katteks jaotab riik valdadele ja linnadele kokku 26 miljonit eurot, mida on ligi 6 miljonit eurot rohkem kui 2010. aastal. Suurenemine on tingitud peamiselt toimetulekupiiri tõstmisest 20 protsendi võrra 76,7 eurole. Lisaks on ette nähtud kokku 0,4 miljoni euro suurune toetus kaheksale omavalitsusele, mis asuvad väikesaarel või mille haldusalas on püsiasutusega väikesaar. Antud vahendid eraldatakse tavapärasemast suuremate igapäevaste kulude katteks.

Sotsiaaltoetuste ja –teenuste osutamiseks makstakse sellel aastal ligi 3 miljonit eurot. Sellega toetatakse valdade ja linnade toimetulekutoetuste maksmise ning puuetega laste hooldusteenuste korraldamisega seotud funktsioonide täitmist. Tänavu makstakse esmakordselt riigieelarvest omavalitsustele ka sündide ja surmade registreerimise kui riikliku ülesande korraldamise eest kokku üle 17 000 euro.

Rahalistes raskustes valdade ja linnade saneerimiseks 2011. aasta eelarves lisavahendeid ei ole planeeritud. Vajadusel kasutatakse eelmisest aastast ülekantud vahendeid summas 0,3 miljonit eurot.