Narva linnapea Tarmo Tammiste pöördus juba mai alguses peaminister Andrus Ansipi poole pöördumisega, milles palus tungivalt kiiret abi XV kuni XVII sajandil rajatud Narva bastionite kriitilise olukorra parandamiseks, vahendavad ERR Uudised.

Linnapea sõnul toimus näiteks 12. aprillil Narva jõe kaldal oleva Justitia välismüüri märkimisväärne varing ning bastionimüüri kivid langesid otse üldkasutatavale tänavale. Mullu augustis tekkis aga bastioni Honor kurtiini ülaservale lehter, mis sadevete tõttu süvenes iga päevaga ning tekkis reaalne oht müüriseina varisemiseks ja Põhjasõja ajast säilinud ainulaadse püssirohukeldri hävimiseks.

"Toetust saavad hoopis sellised objektid nagu Tehvandi staadion ja Tallinna Teletorn, mis on kindlasti Eestile olulised objektid, kuid ei ole kindel, et niivõrd palju olulisemad kui Narva ajaloolised linnakindlustused," arvas linnapea Tammiste.

Jänes seletas, et raha ei antud, sest hindamiskomisjoni poolehoidu ei leidnud nägemus, et raha vajavate objektidega tegelevad erinevad organisatsioonid.