Välisminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on jätkuvalt Eesti kindel seisukoht, et Euroopa Liidu Venemaa-suunalise poliitika muutmiseks pole alust, sest Venemaa käitub jätkuvalt agressorina ega täida Minski kokkuleppeid, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

"Euroopa Liit on andnud sanktsioonide kehtestamisega Venemaale mõjusa sõnumi, et rahvusvahelise õiguse jämedaid rikkumisi ja Euroopa julgeoleku õõnestamist ei aktsepteerita ning sellel on tagajärjed. Peame sanktsioonidega jätkama, kuni Venemaa agressioon Ukrainas lõpeb," lisas minister.

Venemaaga suhtlemisel peab rahvusvaheline üldsus arvesse võtma, et tegu on riigiga, mis on okupeerinud ja annekteerinud Krimmi. "Riik, mis ei austa teiste suveräänsete riikide piire ja mis on okupeerinud ja annekteerinud osa Ukrainast ei ole mitte partner, vaid agressor," ütles välisminister.

Eesti peab esmaspäevasel välisministrite kohtumisel olulisteks teemadeks ka Euroopa Liidu tugevamat toetust idapartnerluse riikidele ja liikmesriikide tihedamat koostööd strateegilise kommunikatsiooni suunal vastusena Venemaa suurenevale propagandategevusele.

Esmaspäeval toimuval välisministrite kohtumisel räägitakse veel ka Euroopa Liidu kliimamuutuste tegevuskava väljatöötamise vajadusest, konfliktist Liibüas ning ELi ja Araabia Liiga vahelisest koostööst.