"Küll on pakkunud oma abi inimesed, kes väidavad, et neil on antud piirkonnas tuttavaid, kelle poole oleks nende arvates mõtet pöörduda," ütles Paet Delfile.

Välisminister ütles, et mõningatel juhtudel on neid kontakte ka kasutatud, kuid kahjuks ei ole need andnud erilisi tulemusi.

"Kuna välisministeeriumil viibib Liibanonis pidevalt oma esindaja, siis on meil võimalik kohapeal vajalik kohtakt luua ning koostööd teha."

"Arvestades meile hetkel teada olevaid asjaolusid, on väheusutav, et keegi suudaks meile pakkuda sellist kontakti, mis võiks viia Eesti kodanike kaasuse lahendamiseni, välja arvatud juhul, kui selline kontakti loomine ei ole initsieeritud röövijate endi poolt," lisas Paet.

Seitse eesti jalgratturit rööviti 23. märtsil Bekaa orus. Viimatine uudis röövitud eestlastest pärineb 19. mai hilisõhtust, mil edastati tõenäoliselt 16. mail salvestatud videolõik nende pöördumisega. Eestlased ütlevad videos, et Eesti valitsus on nad hüljanud ja ei taha enam aidata.

Videolõigul on näha, et kõik eestlased on elus ja terved ning esitatakse palve survestada Eesti valitsust. Mingeid konkreetseid nõudmisi ega tingimusi olukorra lahendamiseks videos ei esitata.

Välimisministeerium kinnitab, et Eesti valitsus jätkab koostöös Liibanoni ametivõimude ja teiste partneritega pingutusi röövitud Eesti kodanike vabastamiseks.