„Majandusprobleemide ainsateks lahendusteks on vastutustundlik rahanduspoliitika ja strukturaalsed muudatused,“ ütles ta. Paet rõhutas ka raskustes olevate riikide endi rolli ja vastutust oma probleemidele lahenduse leidmisel, vahendab välisministeeriumi pressiesindaja. "Praeguste raskuste ja emotsioonide juures ei tohi unustada neid põhimõtteid, miks Euroopa Liit on loodud ja seni arenenud. Seniseid saavutusi ei tohi kergekäeliselt kahtluse alla seada," lisas ta.

Paeti sõnul on Euroopa Liidu majanduskasvu ja töökohtade loomise seisukohalt väga oluline keskenduda ELi siseturu arendamisele. „ELi majanduspoliitika eesmärkide hulgas peab olema kõiki liikmesriike ühendava siseturu tugevdamine ning hästi toimiva digitaalse siseturu edasiarendamine,“ lisas ta.

Välisminister Paet osales eile õhtul ka Pariisis Arvo Pärdi autasustamistseremoonial, kus Prantsusmaa kultuuriminister Frédéric Mitterrand andis Eesti heliloojale üle Prantsusmaa kõrgeima riikliku autasu, Auleegioni ordeni rüütlikraadi.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Eesti ja Prantsusmaa väga heade suhete kinnituseks Prantsusmaal toimuv Eesti kultuurifestival „Estonie tonique“, mis on seni suurim kahepoolne kultuurikoostöö ettevõtmine. „Tegemist on ka läbi aegade suurima väljaspool Eestit toimunud kultuurifestivaliga,“ lausus Paet. Kultuurifestivali programmis osaleb enam kui 200 Eesti esinejat ja kokku toimub rohkem kui poolsada kultuurisündmust.