Mikseri sõnul on USA, Prantsusmaa ning Suurbritannia ühine rünnak režiimi vastu poliitiline sõnum, et liitlased on valmis tegema kõik lõpetamaks keemiarelvade kasutamise. Lisaks poliitilisele tagamõttele, sellele oli rünnaku sihiks kahjustada Assaadi režiimi võimet toota keemiarelvi ning neid hoida ja kasutada.

Mikser kommenteeris: "Assad on oma senise tegevusega näidanud, et ta on valmis sõjalise edu saavutamiseks ja oma vastaste demoraliseerimiseks rikkuma kõiki rahvusvahelise õiguse põhimõtteid ja panema toime koletuid kuritegusid omaenda rahva vastu. Seetõttu on oluline hävitada pöördumatult ka Süüria režiimi käsutuses olev keemiarelva arendamise ja valmistamise võimekus,".

Küsimusele, millist vastureaktsiooni võib oodata Venemaalt, vahendas väliminister USA kaitseministri Mattise ütlust, et Venemaalt võib oodata vastupropagandat, eriti pidades silmas riigi varasemat käitumismustrit. "Lisaks paratamatule poliitilise vastaseisu teravnemisele jälgime loomulikult tähelepanelikult, kas Venemaa aktiviseerib mingil moel oma tegutsemist Süürias või üritab eskaleerida pingeid mõnes teises piirkonnas," lõpetas Mikser.