„Sellises olukorras on NATO kui peamise julgeoleku tagamise organisatsiooni roll veelgi olulisemaks kujunemas,“ lisas ta.

Paeti sõnul hindab Eesti kõrgelt võimalust konsulteerida peasekretäriga NATO ees seisvate julgeolekuküsimuste üle. „Samuti võimaldab peasekretäri visiit Eestis kohapeal tutvustada, milliseid meetmeid on NATO astunud liitlaste julgeoleku tugevdamiseks ja mida Eesti ise on järjepidevalt oma ja alliansi julgeoleku tugevdamiseks teinud,“ ütles Paet.

Välisministri sõnul on oluline, et lisaks peasekretärile külastavad Eestit samaaegselt Põhja-Atlandi Nõukogu suursaadikud. „Siin nähtu ja siin toimuvad kohtumised aitavad langetada alliansi ees seisvaid olulisi otsuseid,“ ütles ta. „NATO, sealhulgas meie piirkonna ja Eesti julgeolek on tagatud. Peasekretäri ja Põhja-Atlandi Nõukogu viibimine Eestis on selle kinnituseks,“ lisas Paet.

NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen viibib Eestis visiidil 8.–9. maini, et rääkida Eesti juhtidega muutunud julgeolekuolukorrast Euroopas. 8. mail kohtub Rasmussen Tallinnas president Toomas Hendrik Ilvese, peaminister Taavi Rõivase ja välisminister Urmas Paetiga. Reedel, 9. mail peab Rasmussen Tallinna Ülikoolis koostöös Eesti NATO Ühinguga avaliku loengu ning külastab koos välisminister Urmas Paetiga Ämari Lennubaasi.