"Soome on meie jaoks väga lähedane ja oluline partner. Meie ühiskonnad on väga mitmel tasemel läbi põimunud," rääkis Pentus-Rosimannus.

Kui Maimu Berg ütles, et uudistest on talle jäänud mulje, et Eestil on Soome suunas väikestest nagistamistest koosnev ahel, vastas välisminister, et kohe kõiges mittenõustumine ja arvamuste arutamine on normaalne.

"Nii nagu me Eesti enda ühiskonnaski aeg-ajalt omavahel tõenäoliselt nagistame rohkem, kui seda vaja oleks, nii nagu see tõenäoliselt on üsna sarnaselt ka Soome ühiskonnas, nii on selline kohe mitte kõiges nõustumine, omavahel arutamine, arvamuste vahetamine ilmselt üsna tavapärane ka kahe väga tihedalt läbipõimunud, väga olulistes ja erilistes suhetes olevate ühiskondade puhul," rääkis Pentus-Rosimannus.

Ta kinnitas, et Eesti-Soome ühiskondade omavaheline läbikäimine ja põimumine on väga heal tasemel ja selle kohta on väga palju praktilisi näiteid. Välisminister tõi näiteks X-tee lahendused.

"Aga meil on käimas ka mitu andmevahetuse pilootprojekti, meie haridusministrid on võtnud sihiks teha koostööd e-õppe arendamisel ning ka Eesti ja Soome kaitsekoostöö on väga heal tasemel," kõneles välisminister.