Arutelu eesmärk oli vahetada infot, sealhulgas arutada läbi info reisijatele, kes plaanivad külastada ebola-puhangust haaratud Lääne-Aafrika riike.

Välisminister Urmas Paeti sõnul ei ela välisministeeriumile teadaolevalt Guineas, Libeerias ega Sierra Leones Eesti kodanikke alaliselt. Ka ei ole sinna registreerunud ühtegi ajutiselt viibijat. "Samas on ebolasse haigestunuid nüüdseks ka väljaspool neid riike," lisas ta.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel on kolmes Lääne-Aafrika riigis – Guineas, Libeerias ja Sierra Leones märkimisväärselt suurenenud Ebola-viirusnakkuse haigestunute arv. Lisainfot ebola ja selle eripärade kohta saavad anda Eesti eksperdid terviseametist. Terviseameti ülevaatega saab tutvuda terviseameti kodulehel.

Täpsem info soovituste kohta inimestele, kes nendesse riikidesse reisida soovivad, on leitav välisministeeriumi kodulehelt, kus on reisiinfo riigiti.

Välisministeerium soovitab alati oma reis ministeeriumis registreerida. Ainult sel juhul saadakse koheselt ühendust võtta piirkonnas viibijatega konsulaarabi pakkumiseks. Lisaks soovitatakse enne reisile minekut end registreerida välisministeeriumi kodulehe või mobiilirakenduse Reisi Targalt vahendusel.

Täna teatas Madridi haigla, et eelmisel nädalal pärast ebolasse nakatumist Libeeriast evakueerunud Hispaania misjonärist preester suri.

Juuli lõpus oli kolmes Ebola- viirusnakkuse levikuga riigis registreeritud kokku 1 323 haigus- ja 729 surmajuhtu (suremus 55,1%). Neist Guineas 460 haigus- ja 339 surmajuhtu (suremus 73,7%), Libeerias 329 haigus- ja 156 surmajuhtu (suremus 47,4%) ning Sierra Leones 533 haigus- ja 233 surmajuhtu (suremus 43,7%).