Välisministeeriumile on teada 25 maavärina piirkonnas viibivat eestlast, kellest kaheksa kohta on teada, et nendega on kõik korras. Esimesena mainitud umbes kümneliikmeline grupp on aga endiselt levist väljas.

Välisministeeriumi pressiesindaja Mari-Liis Valteri sõnul võib ühenduse saamist takistada ka see, et Nepalis pole igal pool korralikku mobiililevi ja ei saa ka välistada, et olemasolev infrastruktuur on maavärinas kahjustada saanud.

Reisikorraldaja Sandberg Reisid esindaja Kaarel Liivamäe ütles Delfile, et neilgi pole õnnestunud telefonitsi kätte saada ei matkajaid ega firma töötajat, kes nendega kaasas on. "Piirkond on selline, kus ka muidu pole mobiililevi," lisas Liivamäe.

Tegu on Langtangi piirkonnaga Tiibeti piiri lähedal. Viimati oli reisifirma grupiga kontaktis neljapäeval (23.04), kui nad matka alustasid. Sihiks oli grupil Kyangjini küla ja Tõus 4600meetrine mäetipp.

Nepali keskosa raputas täna võimas maavärin, mis tekitas ulatuslikku kahju hoonetele ja vigastusi inimestele. USA geoloogiateenistuse teatel oli maavärina tugevus 7,9 magnituudi ja selle kese asus Katmandu ja Pokhara vahel.