"Praegusel hetkel välisministeeriumil sellist infot (eestlastest kannatanute kohta - Toim.) ei ole ja tänu ERR-i portaalis avaldatud üleskutsele endast teada anda, on inimesed seda ka usinasti kasutanud. Praegu meile on öelnud 78 inimest, et nendega on kõik korras ja et nad ootavad oma lendu kas siis edasi või tagasi," selgitas ERR-i raadiouudistele välisministeeriumi konsulaarabi büroo direktor Tarmo Punnik.

Punniku sõnul käib infovahetus Türgi võimudega kogu aeg ning seega selguvad uuemad asjaolud päeva jooksul. "Meie esmane mure on muidugi Eesti kodanike elu ja tervis. Ja põhimõtteliselt saab internetis lugeda seda, kas ja millal lennud taastumas on. Me oleme aru saanud, et sellist pikka lendude vahet, nagu oli Brüsseli puhul näiteks, ei tule," lisas ta.

Küsimusele, kas ministeeriumi hinnangul tasub praegu Türki reisida või mitte, vastas Punnik, et välisministeerium on tegelikult olnud oma soovitustes üsna ühte liini ajav juba pikka aega. "Meie soovitus on olnud see, et suurlinnades tuleb olla äärmiselt ettevaatlik, eriti rahvarohketes paikades - turgudel, jaamades, kuskil suuremates keskustes. Mis puudutab puhkusele sõitu, siis tegelikult siiamaani ei ole turismipiirkondades midagi halba juhtunud, mis ei tähenda, et ettevaatlikkust võiks minetada," sõnas ta.