Peaminister Taavi Rõivas selgitas valitsuse pressikonverentsil, et ministeerium kinnistut ei vaja ning kinnisasja üleandmisega vabaneks välisministeerium tema põhitegevusega mittehaakuvast kinnisvara haldamise tegevusest.

„Lembitu 3 on kuulunud välisministeeriumile ja see on olnud külaliste majutusasutus, ametnike ja poliitikute majutusasutus ja seal on peetud ka veel puhvetit,“ meenutas peaminister Tallinna kesklinnas välisministeeriumi taga asuva hoone ajalugu.

Kuna maja on ministeeriumi vahetusläheduses, siis julgeolekukaalutlustel ei ole ükskõik, mis sinna tuleb, märkis Rõivas. Ta pidas tõenäoliseks, et sellest võiks saada Eesti spordimaja, kus oleks nii Eesti olümpiakomiteele kui muudele spordiseltsidele sobivad tööruumid.

Valitsus volitas rahandusministrit riigi esindajana hääletama RKAS aktsionäride üldkoosolekul aktsiakapitali suurendamise poolt 320 000 euro võrra 3200 uue 100-eurose nimiväärtusega aktsia väljalaskmise teel ning märkima aktsiad. Riigi poolt omandatavate uute RKAS aktsiate valitsejaks määratakse rahandusministeerium.