Komitee hinnang Eesti integratsioonipoliitikale oli kiitev ja toob sealjuures positiivselt esile nii Eesti lõimumiskavasid, rahvusvähemustega konsulteerimise mehhanisme kui kultuurilise mitmekesisuse tunnustamist hariduses.

Komisjon hindab kõrgelt Eesti integratsioonipoliitika eesmärki, et kõik ühiskonnaliikmed võiksid end tunda kindlalt ja võtta osa ühiskonna majanduslikust, sotsiaalsest, poliitilisest ja kultuurilisest elust. Ka kiidab komisjon Eesti võrdse kohtlemise seaduse vastuvõtmist, teatas välisministeeriumi pressiesindaja Kersti Luha.

Ministeerium juhib tähelepanu, et Eesti reaalne situatsioon on selline juba täna. Praegune keeleseadus ei keela riigi ja kohalikel omavalitsustel vastu võtta võõrkeelseid dokumente ega suhelda isikutega suuliselt muus, kui eesti keeles (keeleseaduse § 8) ning seda praktikas tehaksegi.

ÜRO rassilise diskrimineerimise kõrvaldamise komitee esitas Eestile oma ülevaate ja soovitused rassilise diskrimineerimise kõigi vormide kõrvaldamise konventsiooni rakendamiseks.