Välisministeeriumi pressiosakonna sõnul on tegu kitsamas ringis toimuva perekondlikuma sündmusega, kuhu Eesti esindajat ei ole kutsutud.

Tseremoonia leiab aset 13. juuni pärastlõunal ning kirikust liigutakse edasi kuningalossi, mille käigus tervitatakse ka rahvast.

Carl on Rootsi kuningliku pere liikmetest viimase viie aasta jooksul juba kolmas abielluja. Kahe aasta eest sai abielunaine printsess Madeleinest ning kolm aastat enne seda sai tanu alla Carl Philipi õde, kroonprintsess Victoria.

Pulmapidustused algavad juba täna, uhke õhtusöögiga valitud külalistele, mida võõrustavad printsi vanemad kuningas Carl XVI Gustav ning kuninganna Silvia.

Laulatus toimub laupäeval kell 16.30 kohaliku aja järgi kuningalossi kabelis. Seejärel suundub noorpaar traditsioonilisele tervitusringsõidule läbi linna, teed ääristamas kaitsevägi. Siis naasevad vastabiellunud lossi tagasi, kus ootavad ees aupaugus ja pidu lossi valges saalis.

Euroopa siniverelised peavad harva pulmi vaid pereringis, seega on ka Rootsi juba kohale sõitnud kõiksugu aristokraate igast vana maailma otsast. Ühendatud Kuningriike esinavad prints Edward ja tema kaasa, Wessexi hertsoginna. Taanist aga tulevad printsess Mary ja prints Frederik, samuti kuninganna Margrethe. Oodatakse ka Hispaania kuningat Felipet ja kuninganna Letiziat ning Norra kroonprintsi Haakonit ja printsess Mette-Marit.

Pärast pulmi saab Sofia Hellqvistist printsess ning Värmlandi hertsoginna.