Saksamaa Sassnitzi sadamast väljub Eesti ja Läti kodanikele ning alalistele elanikele Tallinki laev täna õhtul viis minutit enne südaööd. Laev jõuab Riiga 24 tundi hiljem, kust on lubatud suunduda tagasi Eestisse. Pileti saab broneerida Tallinki koduleheküljel.

Rügeni saarele Mecklenburg-Vorpommerni liidumaal, kus asub Sassnitzi sadam, on kehtestatud sisenemispiirangud ja saarele pääsemiseks tuleb läbida täiendav politseikontroll. Kohalike võimude soovitusel ei tasuks saarele minna Tallinki laeva ootama enne kolmapäeva pärastlõunat. “Saksa ametivõimud on kinnitanud, et laevale suunduvad eestlased lubatakse politseikontrollist läbi saarele,” kirjutati välisministeeriumist.

Lennuk Tenerifelt
Tenerifel kehtivad liikumispiirangud ning samuti tühistatakse lennureise. Selleks, et koju pääseda, pakub 19. märtsil Wris erakorralist lendu Tenerife Lõuna lennujaamast Tallinna lennujaama. Lend toimub siis, kui kokku on 90 inimest. Registreerimiseks palub ettevõte saata meil aadressile helina@wris.ee, kuhu on vaja kirja panna kõigi reisjate nimed ja pere peale üks telefoninumber.

Lennuk Egiptusest
Praegustel andmetel sulgeb Egiptus oma õhuruumi 19. märtsist, mistõttu palub välisministeerium võtta ühendust oma reisifirmaga, et jõuda enne seda tagasi Eestisse.

Lennuk Stockholmist
Täna õhtul toimub Nordica/Xfly erakorraline lend Stockholmist.

Täna õhtul teeb Nordica erilennu Stockholmist Tallinna. Lennuk väljub kell 22:00 kohaliku aja järgi ja pileteid on võimalik osta läbi lennufirma kodulehe (www.nordica.ee). Kodulehel on olemas ka erilendude päringu vorm, mille kaudu on võimalik edastada infot oma asukoha kohta ning teatada ka oma lennusoov. Laekunud info alusel pakub Nordica ja Xfly välja võimaluse erilennuks sobilikumast Euroopa lennujaamast, kui suudetakse 80-90 inimest kojulennuks kokku koguda. Valmis tuleb olla erinevateks lennupiiranguteks, mida mitmed riigid praegu kehtestavad.

Lennuk Malagast
Hetkel on toimumas evakuatsioonilend Malagast. Stockholmi ja Malaga lennu puhul on tegemist on kommertsalustel lendudega. "Meil on valmisolek selliste lendudega jätkata," ütles Nordica juht Erki Urva.

Täna varahommikul startis Tallinnast erilend Malagasse, mis on juba teel tagasi Eestisse. Tegemist on sealsete eestlaste poolt organiseeritud lennuga, kes kodanikualgatusena oma reisivajadusele koos Eesti lennufirmaga kiire lahenduse said. "Meie koostöö Malaga eesti kogukonnaga oli väga operatiivne. Alates esimesest kõnest kuni lennuki startimiseni Lõuna-Hispaaniast kulus natuke üle 48 tunni. Lennufirmana oleme valmis reageerima ka kiiremini, kuid inimestel läks üks ööpäev aega, et end Eestisse lendamiseks ette valmistada. Tahan kiita sealse kogukonna organiseerimisvõimet," rääkis Xfly kommunikatsioonijuht Toomas Uibo.

Kui olete välismaal sattunud lõksu ja ei leia võimalusi tagasipöördumiseks, siis palub välisministeerium saata oma isikuandmed, asukohariik ja täpsem mure aadressile konsul@mfa.ee või helistada numbrile +372 5301 9999, mis on avatud 24h.