Eesti Moskva saatkonna esindajad ei ole kaasatud Tallinna linnapea kohtumistesse Moskvas ning neid ei ole sellest ametlikult teavitatud, ütles välisministeeriumi pressiesindaja Kersti Luha Delfile.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar sõitis eile ootamatult Moskvasse. Linnapea päevakavas Moskvasse-sõitu ei olnud. Venemaa pealinna peaks Tallinna linnapea jääma kuni kolmapäevani.

Tõenäoliselt kohtub Savisaar Moskvas oma Venemaa ametivenna Juri Lužkoviga, kes on viimastel päevadel olnud suure kriitikatule all.

Tallinna pressiteenistuse andmetel kohtuvad linnapea Edgar Savisaar koos abilinnapea Deniss Boroditšiga Moskva linnapea esimese asetäitja Pjotr Birjukoviga arutamaks kommunaalmajandusalase koostöölepingu edasiarendusi.

Eelmisel sügisel Tallinna ja Moskva vahel sõlmitud kommunaalmajanduse koostööleppe kohaselt on kaks linna vahetanud kogemusi nii olmeprügi töötlemise, uute tehnoloogiate kasutamise, ühistranspordi arendamise kui ka rahvusvahelise lillefestivali raames. Uudse teemana tuleb muu hulgas käsitlusele ka võimalike nimeliste pargialade loomine — näiteks Moskvasse Tallinna nimelise pargi ala rajamine ja vastupidi.

Linnapea äraolekul 13.-15. septembril täidab linnapea kohuseid abilinnapea Merike Martinson.