Tania A. Mehanna telekanalist LBC lausus reedel Delfile, et nad sõitsid neljapäeval Tartusse, et näidata Liibanoni televaatajatele ja võibolla ka röövijatele röövitud meeste peresid.

"Me tahtsime näidata, et neil on pered, kes neid igatsevad ja koju ootavad," lausus Mehanna. Ta lausus, et ta tahtis mõista, kes röövitud mehed on, millisest keskkonnast nad tulevad ja mis ajendas neid Liibanoni jalgrattamatkale tulema.

Ent meeste perede asemel oli neile organiseeritud kohtumine vaid ühe Tartu ülikooli ametnikuga.

Teine ajakirjanik, prantsusekeelse ajalehe l'Orient le Jour reporter Anne-Marie Jazzar el-Hage oli samuti välisministeeriumis pettunud. "Eesti välisministeerium kutsus meid siia. Me ootasime, et nad ütleksid meile midagi, ent nad ütlesid meile isegi vähem, kui me Liibanoni võimudelt kuulnud oleme," lausus el-Hage. "Liibanonis võimud ikka üritavad enamasti midagi kasulikku anda."

Välisministeeriumi pressiesindaja Minna-Liina Lind lausus, et Liibanoni ajakirjanikud küll soovisid röövitud meeste lähedastega suhelda, ent omaksed seda ei soovinud. "Ajakirjanikega kohtumine või mittekohtumine oli lähedaste isiklik otsus," teatas Lind.

Välisministeerium pani tema sõnul Liibanoni ajakirjanike jaoks kokku visiidi programmi ja aitas korraldada erinevaid kohtumisi ning välisministeeriumi esindajad saatsid ajakirjanikke kogu visiidi vältel.

"Liibanoni ajakirjanikud kohtusid välisministri ja teiste välisministeeriumi esindajatega, külastasid ITK demokeskust, AHHAA keskust, Tallinna vanalinna, vabaõhumuuseumi ja põhuteatrit ning kohtusid kultuuripealinna Tallinn 2011 esindajatega. Samuti käisid ajakirjanikud tutvumas Tartu linna ja ülikooliga," teatas Lind.

Välisministeerium maksis kolme Liibanoni ajakirjaniku lennupiletite ja majutuse eest.