Välisministeeriumi pressiesindaja Maria Belovas ütles Delfile, et ministeerium on tuvastanud Indias kohalike kivirahe alla sattunud eestlaste isikud.

"Tegemist on siis kahe Eesti kodanikuga. Oleme olnud ühenduses haiglaga, üks neist on raskemas, teine kergemas seisus. Samuti oleme ühendust saanud nende lähedastega," kinnitas Belovas Delfile.

Lisaks on ministeeriumi teatel politsei asja uurimas ja juba kinni pidanud kolm inimest.

Eestlastel oli teadaolevalt olemas tervisekindlustus ning seni nad pole abi palunud. "Samas on aga juhtum veel värske, et anname aega. Oleme lähedastega suhelnud, aga nende endaga pole kontakti saanud," lisas Belovas ja ütles, et Indias viibinud eestlaste tuvastamisele aitas kaasa tõik, et nad olid oma reisi sinna registeerinud.

Ministeerium on vajadusel nõus andma eestlastele võimaluste piires igakülgset abi.

Eesti paar sai Indias Rajasthani osariigis vigastada, kui grupp kohalikke elanikke neid teisipäeva õhtul kividega loopima hakkas.

Eestlased viidi hilisõhtul Udaipuri erahaiglasse, kus leiti, et naise seisund on tõsine, kirjutab India väljaanne Udaipur Kiran.

„Paar Eestist (Euroopast) tuli Gujaratist ja oli teel Mount Abule. Nad olid ette võtnud matkaseikluse Kanbai külas Gujarati-Udaipuri piiril. Võib-olla said vähem haritud hõimuinimesed neist valesti aru ja loopisid kive, mis põhjustasid vigastusi,“ ütles politsei esindaja Rajendra Prasad Goval.

Kaebus on politseis registreeritud ja uurimine käib. Politsei üritab välja selgitada üksikasjad turistide kohta ja rünnaku põhjuse.