Välisminister Urmas Paeti sõnul on Londoni saatkonna arhiivil Eesti välisteenistuse ajaloo seisukohalt oluline väärtus. "Londoni saatkonna arhiiv kajastab oma dokumentides ka aastaid 1940 - 1989, mil eksisteeris tükike vaba Eestit saatkonna näol Londonis ja kehastas seda, et riik ei olnud lõplikult hävinud. Arhiivi üleandmine annab ajaloohuvilistele laiema võimaluse dokumentide kasutamiseks," lausus välisminister Paet pressiesindaja teatel.

Alates 1934. aastast oli Eesti suursaadik Suurbritannias August Torma, kes jätkas oma tegevust ka peale 1940. aastat kuni surmani 1971. aastal. Torma järglaseks sai diplomaat Ernst Sarepera, kes aga suri poolteist kuud hiljem. Saatkonda juhtis edaspidi Ernst Jaakson New Yorgi Peakonsulaadist, maja ja arhiivi hooldas koha peal saatkonna ametnik Anna Taru.

1989. aastal müüdi saatkonnahoone majanduslikel põhjustel ning arhiiv viidi New Yorki. 1994. aastal toodi see Londonisse tagasi. Ja nüüdseks on see pärast välisministeeriumi arhiivis säilitamist jõudnud riigiarhiivi teiste varasemate aegade dokumentide kõrvale.