286 tervishoiutöötaja seas oli arste 106, hambaarste 38, üldõenduse töötajaid 134, ämmaemandaid 6 ja ortodonte 2. Lisaks võttis tõendi ka 13 üldmeditsiini residenti. Töölesoovijaid abistava Meditalo OÜ tegevjuhi Mare Pariku sõnul on nende kaudu töö otsijate ja soome keele õppijate seas nii äsja ülikooli lõpetanuid kui ka suure kogemusepagasiga arste, kirjutab Äripäev.

MediradiXi personalikoordinaatori Kaili Hjorthi sõnul on 2008. aastaga võrreldes just hambaarstide huvi Soomes töötamise vastu kõige rohkem kasvanud. MediradiXis hambaarstidele tööd otsiv Kristiina Kasko näeb selle põhjusena asjaolu, et Eestis on hambaarstid eraettevõtjad. Et patsientide arv 2009. aastal vähenes, kahanes ka käive. Viimasest sõltub nende hambaarstide kuutasu, kes on palgatöölised. Enamasti saavad nad 25-30% käibest. Soomes töötavad hambaarstid üldjuhul polikliinikutes ja linnahaiglates, kus neil on fikseeritud tunnitasu.

Puumedi juhi Petri Oskari Puumalaineni sõnul käivad paljud Eesti hambaarstid, kellel on siin oma firma, Soomes osalise ajaga tööl, enamasti kahel nädalal kuus. Kui arstid saavad soovi korral ka täiskohaga Soome tööle asuda, siis õdesid otsitakse tihti tööle just osalise ajaga.

Kõige rohkem vajataksegi Soome hambaarste, aga ka üld- ja perearste. Viimaste huvi Soome minna ei olnud eelmisel aastal veel suur, sest nende palk Eestis ei vähenenud, sõnas Puumalainen. Olukord võib tänavu muutuda, kui ka perearstid kuueprotsendise tervishoiuteenuste hinnakärpe tõttu oma palka vähendama peavad. MediradiXiga võtsid peale hambaarstide enim ühendust aga just perearstid, samuti sisehaiguste arstid, psühhiaatrid, üldarstid ja nende erialade residendid, lausus Hjorth.