Toetusi välis-Eesti fondidest taotlesid riigikogu liige ja Aino Järvesoo Fondi idee üks algatajaid Elle Kull ning Eesti Suurperede Abistamise Seltsi kauaaegne juht Albert Norak.

Toetusi sai 26 peret, kus kasvab kokku 250 last. Toetuste määramisel arvestati lisaks lasterohkusele ka perede üldist majanduslikku olukorda.

Kanada Eesti Abistamiskomitee juhi Tarvo Toomese soov oli, et toetused jõuaksid just nendesse peredesse, kus abi kõige enam vajatakse.

“Väga raske oli teha otsust, kellele toetus peaks minema, sest abivajajaid on palju ja nendest kõige suuremas hädas olijate leidmine nõudis pikaajalist kaalumist ja perede olukorra üle arutlemist,” teatas Kull BNS-ile.

Praegu on toetusesaajate seas lasterikkaim Narvas elava Irina Babi pere, kus kasvab 14 alaealist last. Eritoetusi said ka suure laste arvuga üksikemad ja perekonnad, kus lisaks teistele lastele kasvavad ka kolmikud.

Eesti Ameerika Fondi esimehe Ago Ambre poolt saadetud toetused läksid Saaremaa suurperedele. Raha tuli Saaremaal sündinud Oleg Golubjatnikovi mälestusfondist, sest Golubjatnikov soovis oma testamendis, et toetataks just tema sünnikoha suurperesid.

“Oleme väga tänulikud nii Eesti Ameerika Fondile kui ka Kanada Eesti Abistamiskomiteele, kelle toetused aitavad pisutki leevendada suurperede majandusraskusi,” ütles Norak. “Rõõm on sellestki, et just käesoleval aastal on nii riigi poolt kui ka erasektoris hakatud suurperesid rohkem tähele panema ning nende muredele lahendusi leidma.”