Toetuskirjad on tulnud Rahvusvahelise Transporditöötajate Föderatsiooni (ITF) peakorterist Londonist, Põhjamaade transporditöötajate föderatsioonilt ning ka Soome tugevaimalt transpordiala töötajate ametiühingult AKT, teatas Delfile Transpordi Ametiühingu pressitalitus.

ITF teatab oma täielikust toetusest streikivatele Eesti bussijuhtidele. „ITF liikmena seisab teie selja taga viis miljonit transporditöötajat kõikjal maailmas. Vennad ja õed, te ajate õiget asja. Olge tugevad!” seisab pöördumises.

Kõiki Põhjamaade transporditöötajaid ühendava NTF juhatus arutas olukorda Eesti transporditöötajate palgaläbirääkimistel ja lähenevat üldstreiki oma eilsel juhatuse koosolekul. Selle tulemusena on koostamisel kümned toetusavaldused Põhjala roolikeerajatelt.

Esialgsetel kinnitamata andmetel tuli jutuks ka võimalik Eesti bussijuhtide streigikassa rahaline toetamine, kui selleks peaks tekkima reaalne vajadus.

Ka hõimuvelled soomlased toetavad siinseid bussijuhte nende streigiotsuses. “Mõistame hästi, mida teie ametiühing praegu läbi elab,” kirjutab Soome ühe enamstreikinud ametiühingu AKT organisatsioonisekretär Juhani Salmela.

Transpordi Ametiühingu esimees Peep Peterson tunnistas, et kuulsate välismaa ametiühingute jõulisel toetusel on väga suur julgustav mõju.