Kangro sõnul oli plaanis kõneleda puuetega inimeste ja omastehooldajate probleemidest ja võrgustiku "Näoga inimeste poole" sotsiaalprogrammi plaanidest. Kangro täpsustas Delfile, et kohtumine lepiti kokku juba kahe nädala eest, kuid tühistati täna resoluutselt.

"Kokkulepe oli sõlmitud koostöös kohalike sotsiaalelu korraldajatega ja oli võetud kooskõlastus linnavalitsusele kuuluva ruumi kasutamiseks, kohtumise teated välja pandud, Paldiskist pidid tulema vene naised tantsima vahepalana eesti rahvatantse jne," lausus Kangro.

"Nüüd siis jõudis "tõde" linnapeani, kes teatavasti ise kandideerib valimistel mingisuguse Vasakpartei nimekirjas. Asjasse pühendatud allikas teatas mulle linnapea [Georgi Bõstrovi] reaktsiooni: "Ma peaksin olema hull, kui ma lasen nad siia sisse rahvaga suhtlema...!"," vahendas Kangro tema kõrvu jõudnud sõnu.

"Seepeale teatas linnavalitsuse ametnik meie kontaktisikule meile antud ruumikasutuse loa tühistamisest öeldes: "Ma peaksin olema hull, kui ma siin elan ja töötan ja oma linnapea soovidega vastuollu lähen..."."

Rahvamaja juht ei tea midagi

"Mitte keegi ei tea, et Tiina Kangrol oleks üldse mingi üritus Maardu rahvamajas kirjas olnud," ütles Delfile Maardu linnasekretär Tiiu-Ann Kaldma.

"Rääkisin sel teemal Maardu kultuuri- ja infokeskuse direktori kt Victor Polyakoffiga. Tema väitel ei ole keegi tema poole selles küsimuses pöördunud ja ta ei ole teadlik sellest, et Tiina Kangro soovis oma üritust Maardu rahvamaja ruumides korraldada," rääkis Kaldma. Ka Polyakoff kandideerib Vasakpartei nimekirjas.

Linnasekretär kaldus arvama, et ruumid ürituse jaoks lubanud inimene jättis soovi Maardu kultuuri- ja infokeskuse juhtkonnaga kooskõlastamata. Kaldma sõnul küsiti täna-eile Polyakoffilt, üritust täpsustamata, kas 20. veebruaril on vabu ruume.

"Ta vastas, et seoses [venelaste vastlapeo] Maslennitsa ettevalmistustega ei saa rahvamaja saali 20. veebruaril kasutada," ütles Kaldma, kelle sõnul on vastlapäeva üritus pool aastat ette teada olnud.

"Vaba aja keskuse saali ei saa siis kasutada sellepärast, et seal on valimisjaoskond ja 20. veebruaril pannakse kabiine üles," ütles Kaldma. Ta lisas, et kabiinid peavad püsti olema 23. veebruariks.

Kaldma kinnitas, et see, et mõni konkreetne kuupäev ei sobi, ei tähenda, et tegu oleks põhimõttelise äraütlemisega. Samas ütles ta Polyakoffi tsiteerides, et "see [üritus] pole mingi probleem - pärast valimisi, palun väga, ükskõik kui palju. Märtsi keskpaik on täiesti vaba".

Linnapea suhu pandud tsitaati ei osanud Kaldma selgitada. "Sügavalt kahtlen, kas linnapea üldse kursis on, et selline üritus oli plaanis. Väga kahtlen, et ta ütleks, et puudega inimesed ei tohi kuskile kokku tulla," ütles Kaldma. "See, et linnapea olevat midagi sellist öelnud, on täielik müstika, sest linnapea ei tegele ruumide rendile andmisega."

Kirjalikke kokkuleppeid pole

Kangro rääkis Delfile, et tal kirjalikke kokkuleppeid tal tõepoolest sõlmitud pole. "Meil on alati olnud suusõnalised kokkulepped ja kohapeal palju inimesi, kes on neid kokkuleppeid sõlminud, ning see on alati töötanud," lausus Kangro. "Meile öeldi, et kell 15 on see aeg, kunas 20ndal nemad saavad teha ja selle järgi meie panime aja graafikusse."

Samasugune üritus on Kangro sõnul plaanitud veel kahes kohas ja ürituse plakatid on kõrvuti üles pandud nii eesti kui ka vene keeles. "Mõeldud on kampa võtta just ka venekeelseid inimesi, et tutvustada neile sotsiaalprogrammi, sest nad on ikka kohutavas infosulus," kommenteeris Kangro. "Inimesed olid vaimustuses, et lõpuks ometi tuleb keegi ka nendele infot jagama."

Kui Maardus tõepoolest linna ruume kasutada ei saa, siis püütakse leida mõni teine ruum Maardus või seal lähedal. "Sellist sorti kohtumised on mõeldud just laiale ringile ja mõte on see, et inimesed saaksid kodust tulla," selgitas Kangro, miks ei tahetaks ürituse toimumiskohta palju kaugemale viia.

Kangro loodab siiski, et ürituse saab kerge vaevaga ümber tõsta ja kui see ikkagi toimub, siis huvilised saavad hoolimata segadusest teada, et kohtumine on jõus ning tulevad kohale.