Enim valimistest kõrvalejääjaid on Reformierakonnas, kust ei kandideeri uuesti riigikokku Hannes Astok, Ivi Eenmaa, Rain Rosimannus, Erik Salumäe ja Harri Õunapuu. Partei valimisnimekirjast jäi üllatuslikult välja ka Robert Antropov, kes ütles laupäeval BNS-ile, et kaalub valimistel osalemist üksikkandidaadina. Samuti võib üksikkandidaadina valimistele minna Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) kuuluv Mark Soosaar, teatas BNS.

Opositsioonilise Keskerakonna saadikutest ei kandideeri kevadistel valimistel Ain Seppik ja Helle Kalda ning Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) Tarmo Kõuts. Tõenäoliselt ei osale valimistel ka SDE-st mullu detsembris välja astunud Jüri Tamm ning parteitu Jaan Kundla.

2007. aasta valimistel sai Reformierakond parlamendis 31, Keskerakond 29, IRL 19, SDE 10 ning rohelised ja Rahvaliit kumbki kuus kohta. Pärast mitme saadiku parteivahetust kuulub praegu riigikokku 32 reformierakondlast, 29 keskerakondlast, 19 saadikut IRL-ist, 12 sotsiaaldemokraati, kuus rohelist ja üks Rahvaliidu liige. Kaks saadikut - Kundla ja Tamm - on parteitud.