Vabariigi valimiskomisjoni andmetel soovib Trapido valimistel osaleda Tallinna Mustamäe ja Nõmme linnaosas. Algselt pidi ta kandideerima roheliste nimekirjas sama ringkonna esinumbrina.

Trapido ütles BNS-ile, et ei soovi praegu selgitada, miks ta loobus roheliste nimekirjas kandideerimast ning otsustas minna valimistele üksikkandidaadina. “See on arusaadav küsimus, aga ma vastan sellele pärast valimisi,” lausus ta ja lisas, et valimistel seisab ta inimkeskse tervishoiu ning otsustusprotsesside inimkesksemaks muutmise eest.

Trapido kuulub enda sõnul praegu endiselt erakonda Eestimaa Rohelised, kuid kas ta sinna ka jääb, pole veel selge. “Teen selle otsuse varsti,” ütles ta.

Koos Trapidoga on end valimistel osalemiseks üles seadnud juba 18 üksikkandidaati: Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosas soovivad valimistel osaleda Svetlana Ivnitskaja ja Andres Ergma, Kesklinnas, Lasnamäel ja Pirital Anti Poolamets, Anne Eenpalu ja Taira Aasa, Harju- ja Raplamaal Leo Kunnas, Siiri Sisask, Aare Siir, Koit Luus ja Priit Tammeraid, Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal Raimond Ellik ja Rein Teesalu, Järva- ja Viljandimaal Andreas Reinberg, Valdo Paddar ja Kalle Hiob, Jõgeva- ja Tartumaal Märt Meesak ning Pärnumaa valimisringkonnas Heiki Merirand. Viimases ringkonnas kandideerimisest on teatanud ka riigikogu sotsiaaldemokraadist liige Mark Soosaar.

Erakondadest on seni oma valimisnimekirjad vabariigi valimiskomisjonile üle andnud Reformierakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond. Valimistele saab kandidaate esitada neljapäeval kella 18-ni.