Kuna raha on sama palju kui mõned aastad tagasi enne buumi algust, tuleks ka taastada samasugune tasakaal erinevate valdkondade rahastamisel. Siiski on osad otsustajad läinud enda kasuks tasakaalustamise teed. Buumi aastatel kättevõidetud hüvedest loobumine ei tule neile pähegi ja kärpimine tehakse nõrgemate arvelt.

Vahet tehakse ka nõrgematel. Tulemas on valimised ja häälteanalüüs näitab, kuhu rahastamist suunata. Valimisealiseks saab Eestis täiskasvanuks saades ja noorematel kui 18-aastastel häält ei ole. Seega pole niigi nappide eelarvevahendite suunamine noorematele kui 18-aastastele häälte kogumise seisukohast otstarbekas.

Tallinna linnas on mindud kärpimisega selgelt otse hääleõiguseta laste elukorralduse kallale. Ära võetakse rahad lasteaedadelt ja laste huvitegevuselt.

Lasteaiad on siiani olnud Eestis haridusasutused, kus on olemas kinnitatud õppekavad, mida järgitakse ja täidetakse. Lasteaia üheks funktsiooniks on laste ettevalmistamine kooliks so suhtlemise ja õppimise õpetamine. Seal töötavad muusika ja kehalise kasvatuse kasvatajad, psühholoogid, logopeedid ja veel paljud inimesed, kes kõik valutavad südant ja hoolitsevad selle eest, et väikesed inimesed peale lasteaeda oleksid koolis tublid, uudishimulikud, loovad, iseendaga rahul ja õnnelikud.

Selliselt on süsteem ka kogu iseseisvuse aja toiminud, kuid mitte enam. Võimumeeste reklaaminõunikud on valijaanalüüsi kaudu välja selgitanud, et hääli lasteaedadest eriti ei tule ja seega pole mõtet raha sinna raisata. Eelarved tõmmatakse kokku, kasvatajad-õpetajad koondatakse ja lasteaiad muudetakse hoolekande- mitte haridusasutusteks.

Raha läheb oma televisiooni, oma ajalehe, oma palga ja oma valijate heaks. Kes on oma valija, seda ütlevad jällegi spetsialistid.

Lugupeetud kaaslinlased, võtame end õige kokku ja mõtleme korra mitte enda peale — oma 1000 krooni, oma maamaksu, oma munitsipaalkorteri, puude või kartulite peale ja teeme midagi selleks, et meie lastel oleks hea.

Näitame reklaami- ja valimisnõunikele, et nad on arvestanud valesti. Oleme kõik emad-isad, vanaemad-vanaisad, õed-vennad. Kaitseme oma häältega valimistel neid, kellel hääli veel ei ole. Hääletame lasteaedade poolt!