Liiga üldised loosungid pole küll valimistava otsene rikkumine, ent annavad valijatele liiga vähe infot neid ees ootava valiku tagajärgede kohta. Seepärast peaksid ka loosungid kui tervele kampaaniale näo andvad elemendid olema sisukamad ja puudutama esinduskogu tegelikku tööd, kirjutas valimiste valvur Anna Karolin ERRi uudisteportaalis.

Euroopa Liidu ajalooline missioon võib olla seotud rahu tagamisega, aga kuidas Keskerakond selle eest Euroopa parlamendis seisab, jääb mõistatuseks.

IRLi peasekretär Tiit Riisalo kaitses Delfile saadetud teates reklaami. "Oleme nõus valimiste valvuritega. Edgar Savisaare isik on paljude inimeste jaoks negatiivne ja tema viimase aja sõnavõtud Ukraina küsimuses on eestlaste jaoks hirmutavad. IRL seisab Euroopa Parlamendi valimistel parema elatustaseme eest ning selle saavutamiseks on vaja vastu seista Putini korruptiivsele mõjuvõimule," kommenteeris Riisalo.

IRLi Euroopa Parlamendi saadik Anvar Samost imestas, mis rikkumistest saab selle plakati puhul juttu olla. "Valijate jaoks on see oluline teema. Kus on hirmutamine? Kus on negatiivsus? Mul on väga raske sellega nõustuda," lausus Samost.

Ta leidis, et see plakat defineeris ära nende valimiste põhitulemuse, sest ka näiteks eilses Foorumi saates rääkisid kõik osalejad just Venemaa korruptiivse mõju peatamisest Euroopas.