“Seos ehitus- ja heakorrateemadest pajatavate artiklite ning seksika sekretäri olekuga lehviga pluusis poliitiku fotode vahel on pehmelt öeldes puudulik ja kauni keskerakondlase pildi kasutamine pole kuidagi õigustatud,” hindas hea valimistava valvur Liisa Sveningsson Past.

Lehe toimetaja, samuti Keskerakonda kuuluva Rene Riismaa sõnul aitavad pildid tekitada lugejal sidet artikli kirjutanud isikuga.

“Kes siis veel peaksid linnaosa lehes sõna võtma kui mitte linnaosa vanem ja tema asetäitja?” küsis Riismaa. “Nende erakondlik kuuluvus ei oma siin mingit tähtsust.”

Veel pälvisid sel nädalal valvurite tähelepanu Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra oma uisutama kutsuva flaieriga ja minister Juhan Parts oma pildiga pöördumisega ministeeriumi otsepostitusmaterjalil korterelamute renoveerimistoetuste taotlemisest.

Tallinna linnapea Edgar Savisaare oli eelmisel nädalal esimese „kliendina“ Tallinna tööbüroos ja veidi hiljem kopajuhina maja lammutamas. Välisminister Urmas Paet vahendas aga ministeeriumi pressiteadetes ka kõige triviaalsemat informatsiooni, näiteks lennukite väljumisaegu.

Tema erakonnakaaslane Keit Pentus eiras head valimistava, saates Tallinna valijatele reklaamkirja, kus pole öeldud, et tegu on Reformierakonna kandidaadiga.