Vabariigi valimiskomisjon on Keskerakonna kaebuse, milles palutakse tunnistada seadusvastaseks vabariigi valimiskomisjoni toiming registreerida XII riigikogu liikmed ning tunnistada kehtetuks 2011. aasta riigikogu valimiste tulemused, kätte saanud ja edastab selle riigikohtule.

Valimiste käigu kohta esitatud kaebused on riigikohtus läbi vaadatud ja jäetud rahuldamata. Valimiskomisjoni meediasuhete juhi Erki Peegeli sõnul on komisjon  veendunud, et ka valimistulemuse kinnitamise ja riigikogu liikmete ja asendusliikmete registreerimise otsus on õiguspärane.

Valimistulemuse kinnitamise otsus avaldatakse Riigi Teatajas. Kümne päeva jooksul arvates otsuse Riigi Teatajas avaldamisele järgnevast päevast toimub vastavalt põhiseadusele riigikogu XII koosseisu esimene istung.

Riigikohtu pressinõunik Eveli Kuklane ütles Delfile, et kui Keskerakonna kaebus riigikohuse jõuab, tehakse otsus järgneva seitsme tööpäeva jooksul. Praegu kehtib vabariigi valimiskomisjoni otsus XII riigikogu koosseisu kohta.

„Keskerakonna kaebus põhineb asjaolul, et e-hääletus ei ole usaldusväärne ega kontrollitav ning selle protseduur ei ole ligilähedaseltki ühetaoline valimisjaoskonnas hääletamise protseduuriga,” selgitas Keskerakonna peasekretär Priit Toobal, „kaebuse esitamise tingisid suuresti Paavo Pihelgase rahuldamata jäetud kaebused, kus oli tõestatud, et e-hääletuse protseduuri on võimalik hääletaja teadmata manipuleerida.”