Kiviõli linnavalitsus rahuldas ASi Kiviõli Soojus taotluse kehtestada alates selle aasta 1. juulist soojuse piirhinnaks 590 krooni megavatt-tunni kohta ilma käibemaksuta. Praegu maksab soojuse megavatt-tund Kiviõlis 350 krooni, kirjutab Põhjarannik.

Uus hind rakendub juhul, kui linna hakkab kütma linnale kuuluv Kiviõli Soojus, praegu tuleb toasoe Kiviõli Keemiatööstuselt. Kiviõli Soojus kasutab soojatootmiseks maagaasi, Kiviõli Keemiatööstus õli ja põlevkiviõli tootmisel vabanevat uttegaasi.

Linnapea Voldemar Trummi sõnul on praegune linnavalitsus terve aasta pingutanud selle nimel, et linnas oleks soojuse hind madal. “Kuid näib, et Kiviõlis on mõjukaid poliitikuid, kes ei ole sellest huvitatud,” ütles Trumm.

Linnapea sõnul oli linnavalitsus Kiviõli Soojuse hinnatõusu taotluse juba kahel korral tagasi lükanud, ent riigikogu valimised näitasid, et sel võitlusel ei ole suurt mõtet. Trummi sõnul valisid Kiviõli linnaelanikud endale hinnatõusu ise.

“Seda kinnitab fakt, et valimistel andsid nad hääled millegipärast neile, kes pole kunagi seadnud oma eesmärgiks toasooja hinna hoidmise Kiviõli linnas Eesti kõige madalamal tasemel,” ütles Trumm ja pidas silmas keskerakondlasest endist Kiviõli linnapead Tiit Kuusmikku.

Kui riigikogusse valitud Tiit Kuusmik noppis Kiviõlist 922 häält, siis Voldemar Trumm üle kümne korra vähem — 82.