Toomas Lepa ja Mart Ummelase juhitud ning seni selgelt Keskerakonna-sõbraliku mainega telejaam on uueks hooajaks ostnud sisse kümnete tuhandete eurode eest programmi, mida on mujal maailmas saatnud vaid edu.

"Toon uuest saatekavast mõne näite," lausus Lepp Delfile, "Iga päev saab nautida kuni suveni Saksamaa üht kõige populaarsemat seeriat “Keelatud armastus. Otse südamesse”. Esmaspäeviti on Itaalia RAI tuliuus "Nero Wolf"; teisipäeviti "Peaminister", mille tegi Hollywoodi üks tunnustatumaid lavastajaid Agnieszka Holland. Seriaal räägib võimu telgitagustest. Väga aktuaalne ning palju paralleele pakkuv praeguse Eesti umbejooksnud poliitikaeluga. Vaadake ja te tunnete ära," lisas Lepp. "Kolmapäeviti on seriaal selgeltnägijatest ja hingedest nimega "Pärast surma", neljapäeviti BBC põnevik "Surm paradiisis" ja hiljem on kavas ka BBC dokumentaalfilm. Nende sisu on Kreeka krisiist seksini netis."

Lepp lubab, et Eesti vaatajale sobib kindlasti rootslase Arne Dahli krimiromaanide põhjal tehtud film politsei eliitüksustest, kus tegevus keerleb ümber väikese spetsialistide meeskonna, kelle lahendada on karmimad kuriteod ühiskonnas – õõvastavad ja hirmutavad. Vältimaks kõige hullemat, peab tiim paljastama mõrtsuka motiivid ja varjatud eesmärgid. Kell tiksub, käib võidujooks ajaga ja mõnikord on üksusel õnne. Esimene ekraniseeritud romaanide seas on „Misterioso“, kus müstiliselt ühendub jazzipala ja Rootsi pankurite „küttimine“.

See on kõigest üks osa Tallinna TV uues saatekavast, millel Toomas Lepp ei näe lähenevate valimistega mingit pistmist. "Püüame teha maksimaalselt head programmi, kus on tribüün avatud kõikidele erakondadele ja mõtetele," väitis ta.

Uus programm käivitub 7. jaanuaril.