Eelmistel europarlamendi valimistel 2004. aastal oli valimiste eelhääletamise teise päeva õhtuks oma hääle andnud 38649 valijat, mis moodustas 4,42 protsenti nende üldarvust, teatas vabariigi valimiskomisjon.

Interneti teel hääletamise võimalust oli täna õhtuks kasutanud 43 778 valijat. Aktiivsemad on olnud Harjumaa ja Tallinna inimesed, kel vanust 25 – 40 aastat või siis üle 60. Mehed – naised jagunevad enam-vähem võrdselt (vastavalt 52 ja 48 protsenti), kõige intensiivsem interneti teel hääletamise aeg on olnud kella 10-11 paiku nii hommikul kui õhtul.

Ühtekokku on hääletatud 64 riigis üle terve maailma. Elektrooniliselt saab hääletada ööpäevaringselt kuni homme õhtul kella kaheksani veebilehel www.valimised.ee. Soovi korral saab häält muuta uuesti elektrooniliselt või eelhääletamise ajal valimisjaoskonnas hääletades. Valimispäeval häält muuta ei saa.

Kolmapäev, 3. juuni on eelhääletamise viimane päev, mil kõik valimisjaoskonnad on avatud kella 12.00-st kuni 20.00-ni. Samal ajal toimub ka hääletamine väljaspool elukohajärgset valimisjaoskonda, milleks on igas linnas ja vallas avatud vähemalt üks jaoskond. 7. juunil saab hääletada üksnes elukohajärgses valimisjaoskonnas.