Naharnet: sõjaväekohtunik Fadi Sawwan kuulas neljapäeva õhtul Beirutis seitsme eestlase tunnistusi. Vestlus kestis umbes kuus tundi. Õhtul kell 20.30 lõppenud kokkusaamisel eestlastest jalgratturid oma röövijate isikud, kuuluvuse, uskumused ja ideoloogia. Paraku ei tehta uurimise huvides röövijate isikuid avalikkusele teatavaks.

Riiklik uudisteagentuur National News Agency: mehi ei ähvardatud enne vabastamist ning nad ei teadnud, kas nende riik on või ei ole maksnud nende vabastamise eest mingit lunaraha. Isiklikult ei ole nad midagi oma röövijatele maksnud.

Naharnet: Eesti välisminister Urmas Paet: "Mitmed riigid aitasid vabastamisele kaasa, kuid ma ei saa praegusel hetkel rääkida detailidest. Kriminaalmenetlused on pooleli ning selles suhtes jätkub meie koostöö Liibanoni võimudega. Ma ei usu, et pantvangistamise juhtum mõjutab Eesti suhteid Liibanoni või Araabia riikidega."

Naharnet: Eesti välisminister Urmas Paet: "Ma tänan Liibanoni valitsust toetuse eest ja Liibanoni julgeolekujõude solidaarsuse eest, mis aitas meid õnneliku lõpuni. Ma tänan ka ajakirjandust, Liibanoni ühiskonda, oma Liibanoni kolleegi ja teisi, kes aitasid seda olukorda lahendada."

LBC: eestlased ütlesid, et neid viidi korduvalt edasi-tagasi üle Liibanoni ja Süüria piiri. Need autod, mis neile Prantsuse saatkonnast vastu saadeti ei teadnud eelnevalt oma sihtkohta ning autojuhid olid pidevalt kontaktis Eesti välisministeeriumi ametnikega, et saada juhtnööre.

LBC: välisminister Urmas Paeti sõnul vabastati seitse turisti Prantsusmaa, Saksamaa ja Türgi kaasabil.

MTV allikad: seitse eestlast anti üle Bekaa asulas, PFLP-GC sõjaväe kontrollpunkti lähedal, mitte al-Taybeh' asulas.

LBC allikad valitsuses: seitsme eestlase röövimise eesmärk muutus mitu korda ning sel pole seoseid islamifundamentalistidega. Tänasel vabastamisel pole ka seost Prantsusmaa rahvuspühaga.

OTV diplomaatilised allikad: seitsme eestlase vabastamine ei sisaldanud endas mingit salakokkulepet.

Now Lebanon: anonüümseks jääda soovinud diplomaat ütles telekanalile Future News, et eestlastest jalgratturite röövimine sooritati "poliitilistel põhjustel". Samuti ütles diplomaat, et kõik märgid viitavad sellele, et eestlased viibisid Liibanonist väljas ning toodi tagasi riiki illegaalselt piiri ületades. Samuti lausus ta, et Liibanoni võimud polnud juures, kui eestlased vabastati ja üle anti. Allikas rääkis, et eestlaste vabastamiseks peetud läbirääkimised leidsid aset Prantsusmaa ja Liibanoni-väliste osapoolte vahel. Liibanoni võimud polevat läbirääkimistest osa võtnud.