Aru.tv on esialgu eetris vaid kolm korda nädalas internetis, kuid on olemas plaanid aprillis saatekava laiendada, teatas kanali asutaja, Valgevene aktivist Pavel Morozov, vahendab Guardian.

Kanalit toetab MyMedia, Taani valitsuse algatus sõltumatu ajakirjanduse edendamiseks Türgis ja mitmetes endistes Nõukogude Liidu riikides.

„Aru.tv on suunatud inimestele Venemaal ning Ukraina, Balti riikide ja Valgevene venekeelsele elanikkonnale,“ ütles Morozov Poola ajalehele Rzeczpospolita. „Selle projekti taga olevad inimesed peavad oma peamiseks missiooniks propagandaelementidest vaba informatsiooni pakkumist.“

Morozovi esimene katse aru.tv-d käima panna jäi lühiajaliseks. Nüüd on formaat muutunud ning sellel on „satiirilisem suund“, ütles ta ERR-i venekeelsele portaalile.

Aru.tv-d teevad peamiselt poliitilised emigrandid. Morozov sai Eestis poliitilise varjupaiga, kui tal oli kodumaal 2005. aastal õiguslikke probleeme satiiriliste karikatuuride pärast, mis kujutasid Valgevene presidenti Aljaksandr Lukašenkat. Üks peamisi saatejuhte on Vene muusikakriitik Artemi Troitski, kes on Vladimir Putini vastaste vaadete tõttu samuti Tallinna kolinud.

Aru.tv veebilehel olevas saates naeruvääristab Troitski Venemaa kõige kummalisemaid samme 2014. aastast.

„Tolliliit on kaubandus- ja tööstusministeeriumi käsul keelanud pitsaluspükste kandmise tolliliidu riikides,“ ütleb sardooniline Troitski, kandes „Navalnõi venna“ T-särki Aleksei Navalnõi toetuseks. „Minu arvates toodetakse kõige rohkem pitsaluspükse Hiinas, see on igal juhul tõsine löök, tõsine vandenõu Taevaliku Impeeriumi vastu.“