Enda väljatöötatud intuitiivse meetodi järgi ilma ennustav Elmar Kuus ehk Kuuse-taat lausus Postimehele, et kuigi novembri esimesed päevad — 4.–10. — võivad tuua külma, püsib ilm kuivana. Taas võib oodata sadu novembri teises pooles.

“Novembri teises pooles ennustan suuremat tormi, kangemat kui viimasel nädalavahetusel,” vaatas Kuus ajas ette. “Jõulukuu keskel peaks aga kohale jõudma talv ning suurema sulata püsima 10. märtsini.”

Kuus näeb, et jõulude paiku pole lumekate küll paks, nii 15 sentimeetrit ning külmagi kuskil 15 miinuskraadi juures. “20. jaanuari paiku võib tulla aga 25–30 miinuskraadi.”

Tartumaa meteoroloog Milvi Jürissaar tõdes oma kogemustele tuginedes, et novembris ja detsembri esimeses pooles võib küll kohati lumi maha sadada, kuid valge vaipkate püsib mõne tunni või päeva. “Pärast 18. detsembrit läheb päris talveks,” märkis Jürissaar Elmar Kuusega sarnaselt.

“Kui novembris tuleb ehk maksimaalselt kuni kümme kraadi külma, siis detsembris juba 10–15 külmakraadi. Krõbedad külmad võiksid saabuda 8.–15. jaanuari paiku, pärast seda peaks tulema taas sula,” ütles Jürissaar.