No kellel ei hakkaks päkk põtkima?ˮ küsib Jane Riga laulule viidates. 

Blogisissekanne jätkub: „Kuidas ma ka ponnistanud pole, see kaasakiskuv shlaager Tarmole meeldima hakanud ei ole. Isegi mitte kõlava algusstroofi pärast "when the sun shines on the mountain..." Cordillera Blancaga on teine lugu. Ilmselt oleks need nõlvad meil ammu läbi trambitud, kui sealne ronimishooaeg poleks meie suvel. No milline normaalne inimene läheb suvel Eestist kaugemale kui Palangasse või Poola?!

Me oleme Lõuna Ameerikas ronimas käinud kolm korda ja isu kohalike kulinaariaimede ja hea veini järele on aina kasvanud. Ka seekord loodan mitte alt vedada seda osa lugejaskonnast, kes ootavad põhjalikku ülevaadet kõigist kartulisortidest, mis Peruus saadaval ning üksikasjalikku kirjeldust igast ceviche kuhilast saadavast maitsenüansist.

Ja ühte ma luban kindlasti, reisi lõpuks on meil see imeline duett selge.“

Peruu linna Huaraze lähedal lumises mäestikus kadus pühapäeval neli Eesti alpinisti. Neist leiti üles Annemai Märtson (33), kes vaevles mitme luumurru käes ning veepuuduses. Samal ajal leiti surnuna Tarmo (43), tema naine Jane (42) ning nendega koos olnud Allan (36).

Neli välismaalasest mägironijat olid kadunud lumises Tocllaraju mäe piirkonnas, mis asub Peruus Ancashi piirkonna pealinna Huaraze`se lähedal